Jak dezaktywować lub usunąć konto na Twitterze?

Jak dezaktywować lub usunąć konto na Twitterze?

Jeśli czujesz, że pora na przerwę od Twittera, to możesz łatwo dezaktywować swoje konto z poziomu ustawień. Ale jeśli planujesz na stałe usunięcie Twittera sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana. Postarajmy się wyjaśnić sobie kilka rzeczy na temat usuwania i dezaktywacji konta na Twitterze.

1. Czym różni się dezaktywacja od usunięcia konta?

Odpowiedź: Dezaktywacja konta na Twitterze różni się od jego usunięcia. Twoje dane zostaną usunięte z ich strony internetowej po rozpoczęciu dezaktywacji. W ciągu 30 dni, jeśli zmienisz zdanie i zdecydujesz się wrócić, możesz reaktywować swoje konto. Jednak po upływie 30 dni Twitter rozpoczyna proces usuwania, który może potrwać tydzień, a konto zostanie całkowicie usunięte.

2. Co się stanie, gdy usuniesz swoje konto?

Odpowiedź: Twoje tweety, dane, osoby śledzące, nazwa użytkownika i informacje zostaną usunięte z Twittera.

3. Czy usunięcie Twittera powoduje usunięcie tweetów?

Odpowiedź: Tak, usunięcie Twittera spowoduje usunięcie tweetów. Jednak Google i inne wyszukiwarki mogą wyświetlić zbuforowaną wersję tych tweetów.

Zobacz też: Najlepsze gry na konsole – jakie wybrać?

4. Jak trwale usunąć moje konto?

Odpowiedź: Jeśli po 30 dniach od dezaktywacji nie wrócisz do swojego konta na Twitterze, Twitter automatycznie usunie Twoje konto na Twitterze.

5. Czy stracę obserwujących, jeżeli dezaktywuję konto na Twitterze?

Odpowiedź: Przez 30 dni Twoje dane będą dostępne, ale ukryte na stronie internetowej. Przed upływem tego czasu Twoi followersji, tweety i wszystko inne będzie nietknięte. Po upływie tego czasu Twitter zacznie usuwać konto.

Oto jak dezaktywować konto (na urządzeniu mobilnym):

1. Zaloguj się do Twittera i dotknij “Więcej” na lewym pasku bocznym menu

Po zalogowaniu się na swoje konto na Twitterze, znajdź ‘Więcej’ w lewym menu.

2. Teraz, przejdź do “Ustawienia i prywatność

3. Przejdź do “Twoje konto>Dezaktywuj konto” i dotknij “Dezaktywuj konto”.

Zostaniesz przeniesiony do następnego ekranu.

4. Na następnym ekranie, dotknij  czerwony przycisk ‘Dezaktywuj’, aby dezaktywować konto na Twitterze.

5. Wprowadź swoje hasło, aby potwierdzić swoją tożsamość.

6. Jeśli wrócisz na Twittera w ciągu 30 dni, Twoje konto będzie nietknięte, w przeciwnym razie Twitter usunie Twoje konto po 30 dniach.

Podobało się? Pokaż znajomym
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments